[vc_row gap=”1″][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Veel belangstelling voor oprichtingssymposium “Dutch Thyroid Cancer Group (DTCG)” 

Om de expertise en kwaliteit van zorg voor de patiënt met schildklierziekten te blijven verbeteren, hebben diverse medisch specialisten uit verschillende ziekenhuizen in samenwerking met IKNL het initiatief genomen om de Dutch Thyroid Cancer Group (DTCG) op te richten. De basis van de DTCG is om gezamenlijk vanuit een intrinsieke motivatie de dagelijkse zorg voor onze schildklier (kanker) patiënten te verbeteren. Dit kan het beste door via een multidisciplinaire samenwerking de huidige behandelingen van schildklierkanker te analyseren en vervolgens vanuit nieuwe inzichten de zorg voor de patiënt verbeteren. 

De DTCG omvat verscheidene specialismen zoals de chirurgie, nucleaire geneeskunde, endocrinologie en radiotherapie, maar ook de ondersteunende specialismen zoals de radiologie, pathologie en medische oncologie worden betrokken in de werkgroep. Momenteel wordt gewerkt aan de uitwerking van de organisatie en de structuur van het DTCG om daarnaast de verscheidene onderzoekprojecten, update van de richtlijn en gemeenschappelijke zorgpaden gestalte te geven. De DTCG biedt voor de toekomst een platform voor het uitwerken en coördineren van deze initiatieven.  

Koers bepalen 

Op 1 november vond het oprichtingssymposium van de DTCG plaats. Een bijzondere ontmoeting op het historische cruiseschip “de SS Rotterdam” om samen de koers voor schildklierkanker in Nederland te bepalen. Maar liefst 300 geïnteresseerden waren aanwezig hetgeen een bijzonder hoge opkomst was voor deze zeldzame vorm van kanker met een incidentie van ongeveer 700 patiënten per jaar.

Tijdens het symposium waren toonaangevende sprekers aan het woord over de verschuivende inzichten in de behandeling van schildkliernoduli in het algemeen en schildklierkanker in het bijzonder. De dag werd afgesloten met casuïstiek waarbij, via het grootste schildklier multidisciplinair overleg (MDO) ooit, alle aanwezigen interactief deel konden nemen in de besluitvorming.De sfeer zat er goed in en het voelde alsof het al de 10e editie was.

Wilt u een steentje bijdragen aan een van deze initiatieven en wilt u ook lid worden van de DTCG? Stuur dan een email via deze link.

  [/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″ css=”.vc_custom_1574086479285{border-radius: 1px !important;}”][vc_video link=”https://youtu.be/1ivjlNUW5vY” el_aspect=”43″ align=”right”][vc_column_text]Klik hier voor alle presentaties van het DTCG oprichtingssymposium.[/vc_column_text][vc_column][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”2063″ img_size=”medium” alignment=”center”][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”2064″ img_size=”medium” alignment=”center”][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”2065″ img_size=”medium” alignment=”center”][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_column_text]

De plenaire hal waar het DTCG oprichtingssymposium plaats vond

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_column_text]

De voorzitters van het grootste schildklier MDO ooit

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_column_text]

Door middel van rode en groene kaartjes kon de zaal interactief deelnemen in de besluitvorming van het MDO.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]